Składniki:
30 dag.zmielonych herbatników
10 dag. cukru pudru
2 dag .cukru
15 dag. masła
2 łyżki niesłodzonego kakao w proszku
1 łyżka rumu
15 dag. wiórków kokosowych
Wykonanie:
Herbatniki zmielić w mikserze. Dodać kakao, rum i rozpuszczony w niewielkiej ilości gorącej wody cukier (cukier wsypać do szklanki i uzupełnić wodą do połowy szklanki). Wodę z cukrem wlać do herbatników i dodać łyżkę masła. Całość wyrobić na jednolitą plastyczną masę i odstawić pod przykryciem.
Masa:
Resztę masła wymieszać dokładnie z cukrem pudrem i wiórkami i łyżką rumu..
Czarną masę rozwałkować na papierze w cienki prostokąt.Rozsmarować białą masę na czarnej i zwinąć. Całość zawinąć w papier i włożyć na przynajmniej dwie godziny do lodówki.