ROLADKI SCHABOWE Z KISZONĄ KAPUSTĄ

Składniki:

5 dużych plastrów schabu

30 dag kapusty kiszonej

1 duża marchewka

1 duża cebula

500 ml bulionu mięsnego z kostki

5 łyżeczek musztardy

olej do smażenia

Wykonanie:

Mięso rozbić na cienkie placki. Cebulę i marchewkę pokroić w kostkę. Na oleju podsmażyć cebulę, kiedy się zeszkli dodać marchewkę i odciśniętą kapustę. Podlać wszystko 1/3 bulionu mięsnego i dusić pod przykryciem do całkowitego odparowania płynu. Każdy płat mięsa posmarować musztardą i rozłożyć na nim przygotowany farsz. Następnie każdy płat zwinąć w rulon i pospinać wykałaczkami. Obsmażyć na oleju na dużej patelni z każdej strony i podlać pozostałym bulionem. Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Podawać z ziemniakami i surówką

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *