ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO

Składniki:

 

75 dag.mięsa mielonego

2 łyżki bułki tartej

1 jajko

musztarda

3 cebule

3 ogórki konserwowe

8 plasterków boczku

sól

pieprz

olej

dodatkowo:

bułka tarta do podsypywania

Wykonanie:

Mięso mielone wymieszać z bułką tartą i jajkiem, doprawić sola i pieprzem wszystko dobrze wyrobić. Podzielić na 8 porcji i każdą płasko ugnieść podsypując sobie lekko bułką, żeby się nie kleiło w prostokąt. Posmarować musztardą, położyć plasterki cebuli i paseczki ogórka.Roladki zwinąć i okręcić boczkiem.Smażyć na oleju zaczynać od miejsca gdzie się łączy boczek można dorobić sos według smaku i uznania.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *