ROLADKI Z PIECZARKAMI

Składniki:

60 dag schabu

1 cebula

30 dag pieczarek

10 dag masła

1/2 szklanki  mąki

1-2 łyżki  mleka

 3/4 szklanki  tartej bułki

1 jajko

olej do smażenia

sól

pieprz

Wykonanie:

Mięso opłucz, osusz, pokrój w plastry grubości 1-1,5  cm. Rozbij je, oprósz solą i pieprzem ,odstaw na 30 minut. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Zeszklij na 1-2 łyżkach masła. Dodaj pokrojone pieczarki, przesmaż, podduś ,aż odparuje cały płyn. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wystudź. Na każdy płat mięsa połóż 2 łyżki pieczarek i słupek masła. Zwiń roladki .Obtaczaj je kolejno w mące, jajku roztrzepanym z mlekiem i w tartej bułce. Smaż na rumiano na dużej ilości oleju. Zmniejsz ogień, dodaj pozostałe masło, przykryj i duś jeszcze ok. 10 minut.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *