Składniki:
2 podwójne piersi z kurczaka
kilka kawałków papryki konserwowej
3 ząbki czosnku
sól
pieprz
1 pęczek pietruszki
2-3 łyżki oleju
1 paczka szynki szwarcwaldzkiej
Wykonanie:
Piersi kurczaka pokroić wzdłuż na połówki tak, aby otrzymać 8 plastrów mięsa. Każdy plaster mięsa lekko rozbić. Na desce układamy plasterki szynki, na szynkę kładziemy mięso, solimy i pieprzymy tylko z wierzchu. Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy przeciśnięty czosnek, pietruszkę i olej mieszamy. Na plastry szynki z mięsem nakładamy farsz. Ciasno zwijamy, obtaczamy najpierw w mące, w rozmąconym jajku i w bułce tartej, żeby roladki się nie otwierały podczas pieczenia. Każdą roladkę zawijamy ciasno w woreczek foliowy, najlepiej zrobić roladki dzień wcześniej. Przed pieczeniem rozwinąć woreczek, a roladki smażyć na złoty kolor.