ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA

Składniki:

2 podwójne piersi z kurczaka

kilka kawałków papryki konserwowej

3 ząbki czosnku

sól

pieprz

1 pęczek pietruszki

2-3 łyżki  oleju

1 paczka szynki szwarcwaldzkiej

Wykonanie:

Piersi kurczaka pokroić wzdłuż na połówki tak, aby otrzymać 8 plastrów mięsa. Każdy plaster mięsa lekko rozbić. Na desce układamy plasterki szynki, na szynkę kładziemy mięso, solimy i pieprzymy tylko z wierzchu. Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy przeciśnięty czosnek, pietruszkę i olej mieszamy. Na plastry szynki z mięsem nakładamy farsz. Ciasno zwijamy, obtaczamy najpierw w mące, w rozmąconym jajku i w bułce tartej, żeby roladki się nie otwierały podczas pieczenia. Każdą roladkę zawijamy ciasno w woreczek foliowy, najlepiej zrobić roladki dzień wcześniej. Przed pieczeniem rozwinąć woreczek, a roladki smażyć na złoty kolor.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *