RULONY SCHABOWE W SOSIE

Składniki:

 

1/2 kg schabu

keczup pikantny

sól

pieprz

4 cebule

1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki

mąka do obtoczenia

1 szklanka wody

 

Wykonanie:

 

Schab pokroić w plastry 1 cm, rozbić tłuczkiem. Każdy plaster przyprawić solą i pieprzem, posmarować keczupem. Zwijać bardzo ciasno w rulon. Obtoczyć w mące i obsmażyć na rumiano na patelni. Przełożyć do rondla. Cebulę pokroić w piórka, usmażyć na patelni po podsmażeniu mięsa. Delikatnie podlewać odrobiną wody i przełożyć do mięsa. Podlewać wodą mięso musi być do połowy w sosie i dusić do miękkości około 1 godziny. W trakcie duszenia doprawić słodką papryką.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *