Składniki:

3 liście sałaty lodowej

1/2 średniej cebuli

2 duże pieczarki

1/2 czerwonej papryki

6 pomidorków koktajlowych

sól

i pieprz

Składniki:

Dressing musztardowy:

 2 łyżki octu balsamicznego

1 łyżka oliwy

2 łyżeczki miodu

1 łyżeczka musztardy francuskiej

Wykonanie:

Cebulę sparzyć wrzątkiem i zahartować zimną woda, odsączyć. Liście sałaty porwać w palcach, cebulę pokroić w piórka, pieczarki w plasterki, paprykę  w kostkę, pomidorki w ćwiartki.

Wykonanie:

Dresing:

 W miseczce wymieszać wszystkie składniki dressingu. Wszystkie składniki sałatki wymieszać ze sobą, polać dressingiem i jeszcze raz wymieszać, doprawić solą i pieprzem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *