SAŁATKA CEBULKĄ MARYNOWANĄ

Składniki:

 

1 mały słoiczek cebulki marynowanej

4 jajka

3 woreczki ryżu

1 puszka kukurydzy konserwowej

1 ogórek zielony

20 dag. szynki konserwowej

1 pęczek szczypiorku

majonez

sól

pieprz

Wykonanie:

Ryż ugotować wg. przepisu na opakowaniu w nie solonej wodzie. Osączyć, wysypać z torebek na sitko i wystudzić przelać zimną wodą żeby się nie posklejał. Cebulki odsączyć z zalewy, pokroić na połówki, nieco większe pokroić na ćwiartki. Jajka i szczypiorek drobno posiekać. Wędlinę pokroić w kostkę lub paseczki na zapałkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć wymieszać w dużej misce i dodać majonez doprawić do smaku solą i pieprzem ,przełożyć do salaterki udekorować według swojego gustu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *