Składniki;

6 udek (pałki)
4 jajka
przyprawa gyros
pieprz ziołowy
przyprawa do pieczonego kurczaka
mąka
bułka tarta

Wykonanie;

Udka umyć i osuszyć nadkroić na dole nóżki,i przeciąć do środka,wyjąć kości,by było same mięsko.Zdjąć skórkę i rozbić każdą część tłuczkiem do mięsa.Każdy kawałek mięsa doprawić pieprzem i przyprawą gyros.Wstawić do lodówki na 30 minut.Po tym czasie rozbić jajka dodać do jajek 1 łyżeczkę przyprawy do kurczaka.Następnie każdy kawałek mięsa panierować w mące,roztrzepanym jajku z przyprawą do kurczaka i bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym głębokim oleju na małym ogniu często obracając by się upiekły.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *