Składniki:

1 makrela wędzona
4 ogórki konserwowe
1/2 puszki kukurydzy konserwowej
1/2 słoika selera konserwowego
1 czerwona cebula
3 jajka
3i 1/2 łyżki majonezu
sól
pieprz

Wykonanie:
Z makreli usunąć skórę oraz ości. Rybę rozdrobnić na mniejsze kawałki. Ogórki konserwowe pokroić w małą kosteczkę. Seler i kukurydzę odsączyć z zalewy. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki przełożyć do salaterki. Dodać majonez oraz przyprawy wymieszać doprawić do smaku . Sałatkę wyłożyć na salaterkę udekorować według swojego pomysłu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *