Składniki:
2o dag. pieczeni cielęcej lub pieczonego drobiu lub chudego mięsa z rosołu
4 ziemniaki
1 marchewka
1/2 średniego selera
15 dag. kalafiora
10 dag. zielonego groszku
10 dag. fasoli szparagowej
1 ogórek kiszony
1
1 jajko
cytryna
natka pietruszki
sól
pieprz
odrobina czosnku.
Wykonanie:
Ziemniaki ugotować w łupinie, obrać i pokroić w kostkę. Warzywa ugotować oddzielnie, kalafior podzielić na różyczki, fasole szparagową drobno pokroić, jabłko obrać, pokroić w kostkę. Dodać pokrojoną drobna kostkę pieczeń lub chude mięso z rosołu, ewentualnie mięso drobiowe. Wszystko wymieszać, przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem i sokiem z cytryny. Podawać w salaterce, przybierając sałatkę jajkiem ugotowanym na twardo pokrojonym w cienkie plasterki lub posiekanym. Posypać siekaną natką pietruszki.