Składniki;

25 dag. kaszy kuskus
2 czerwone papryki
3 ogórki konserwowe
25 dag. szynki konserwowej
1 cebula
1 puszka kukurydzy konserwowej
majonez
jogurt naturalny
sól
pieprz

Wykonanie;

Kaszę kuskus wsypać do miski. Zalać gorącą osoloną wodą około 1 cm. powyżej powierzchni kaszki. Przykryć i odstawić, by kasza napęczniała. Ostudzić. Czerwoną paprykę, cebulę, ogórki i szynkę pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Do kaszy kuskus dodać wszystkie składniki. Dodać majonez wymieszany z małą ilością jogurtu naturalnego i doprawić sałatkę do smaku solą i pieprzem.Udekorować według swojego pomysłu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *