Składniki:

 

3/4 opakowania kolorowego makaronu

30 dag. gotowanej szynki

1puszka kukurydzy

1/2 strąka czerwonej papryki

1/2strąka żółtej papryki

majonez

sól

pieprz

3 buraki

1/2puszki zielonego groszku,

1/2 puszki czerwonej fasoli

1/2puszki kukurydzy

1por (biała część)

2 ogórki konserwowe

2 ugotowane jajka

1jabłko

majonez

sól

Wykonanie:

 

Makaron ugotuj wg. instrukcji na opakowaniu. Odcedź, przelej zimną wodą .Papryki i szynkę pokrój w kostkę. Dodaj do makaronu razem z kukurydzą, dodaj resztę składników. Dodaj majonez według uznania i przypraw do smaku. Odstaw na chwilę do lodówki aby się przegryzła smakowo.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *