Składniki:

 

5 jajek

3 ogórki małosolne

garść żółtej ugotowanej fasolki szparagowej

1/2 puszki groszku konserwowego

ser żółty pokrojony

szynka konserwowa

1mała cebulka

szczypiorek wg. uznania

koperek wg. uznania

kilka różyczek brokułu

kilka różyczek kalafiora

majonez

sól

pieprz

musztarda

maggi w płynie

 

Wykonanie:

 

Jajka ugotować na twardo, obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach. ,Ogórki ser, szynkę, cebulkę pokroić w zapałki, dodać fasolkę,dodać także odsączony groszek. Brokuł i kalafior ugotować al dente dodać do sałatki. Pokrojony szczypiorek i koperek połączyć z sałatką dodać przyprawy według swojego smaku .Wymieszać schłodzić w lodówce.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *