Składniki:

 

1 puszka ananasa

1 puszka kukurydzy

majonez

natka pietruszki

1 średnia cebula

sól

pieprz

2 piersi z kurczaka

 

Wykonanie:

Pierś gotować około 20 minut po zagotowaniu. Do smaku można dodać 0,5 kostki bulionowej. Odstawić do przestygnięcia. Zimne mięso pokroić w średnią kostkę. Kukurydzę i ananasy dokładnie odsączyć na sitku z zalewy i także pokroić w kostkę. Obrać i pokroić cebulę. Wszystkie składniki przełożyć do salaterki. Dodać dużą łyżkę majonezu, lekko przyprawić pieprzem i solą do smaku Wszystko dokładnie wymieszać. Udekorować natką pietruszki. Najlepiej wstawić sałatkę po zrobieniu na 30 minut do lodówki.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *