Składniki:

30 dag pomidorów

1 bakłażan

10 dag. cebuli

1 ząbek czosnku

10 dag. owczego sera

4 jajka

1 pojemnik śmietany (20 dag.)

1 rosół (instant)

sól

pieprz

suszona bazylia

 

Wykonanie:

 

Zagotować szklankę rosołu (instant). Pokroić bakłażan i cukinię w plasterki. Podzielić pomidory na ćwiartki, posiekać cebulę .Nasmarować tłuszczem naczynie żaroodporne, ułożyć w nim warzywa, polać rosołem. Rozbełtać jajka w śmietanie, dodać posiekany czosnek, całość doprawić do smaku solą, pieprzem, suszoną bazylią. Polać warzywa w formie, posypać rozkruszonym serem. Piecz przez 40-50 minut w temperaturze około 200 C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *