Składniki:

 

25 dag. sera edamskiego

1 szklanka drobnej fasoli ( może być kolorowa)

2 filety śledzi korzennych lub matiasów

2 cebule

10 śliwek z octu

2 łyżki posiekanego szczypiorku

6 łyżek posiekanej natki pietruszki

1 szklanka sosu  tatarskiego

pieprz

3-4 ząbki czosnku

sól

 

Wykonanie:

 

Ser pokroić w drobną kostkę. Śledzie (wymoczone i oczyszczone) drobno posiekać. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w drobną  kostkę. Śliwki pokroić w cienkie paseczki. Czosnek obrać, zmiażdżyć i dodać do sosu tatarskiego. Fasolkę namoczyć,  gotować do miękkości, odcedzić i ostudzić. Wszystkie składniki połączyć i zalać sosem, dobrze wymieszać, posypać  zieleniną.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *