SAŁATKA PIECZARKOWA

Składniki;

1/2  kg pieczarek
1 cebula
5 jajek
3 ogórki konserwowe
1 papryka czerwona
1 puszka kukurydzy konserwowej
zielona pietruszka
majonez
sól

pieprz
sok z 1/2  cytryny

Wykonanie;

 

Pieczarki pokroić w plasterki, cebulkę w piórka i razem dusić, do miękkości. Posolić. Jajka ugotować obrać i pokroić w kostkę.  Ogórki pokroić w kostkę, a paprykę w paseczki 2 cm.  Wszystkie składniki wymieszać razem, dodać majonez, sok z cytryny i przyprawić do smaku.Odstawić na godzinę aby sałatka się przegryzła .Udekorować według swojego uznania.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *