Składniki;

1 kg. karkówki przerośniętej  tłuszczem

150 ml. oleju

1 płaska łyżka soli

1 czubata łyżeczka słodkiej papryki (lub pół na pół z ostrą)

5 rozgniecionych ząbków czosnku

1 łyżeczka cukru

świeżo mielony pieprz

gałązka tymianku do podania

 

Wykonanie;

 

Karkówkę umyj, osusz i pokrój w cienkie plastry około 1cm. do 1,5 cm.Suche składniki marynaty wymieszaj i natrzyj nimi mięso .Przełóż karkówkę do miski zalej olejem i wymieszaj.Zamarynowane mięso wstaw do lodówki na 2-10 godzin.Smaż z obu stron na grillu ogrodowym lub patelni grillowej . Podawaj z pieprzem i gałązkami tymianku.

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *