SAŁATKA PO IMIENINACH

Składniki:

 

Resztki pieczonego, gotowanego lub wędzonego kurczaka,

okrawki szynki, baleronu, pieczonego schabu itd.

20 dag żółtego sera

1mała puszka krewetek

1 szklanka gotowanego ryżu

1 por

1/2 puszki zielonego groszku lub kukurydzy

1 strąk świeżej papryki

1pomidor

liście sałaty

majonez lub jogurt naturalny

1 łyżka musztardy,

sól

 1 łyżeczka curry

 

wykonanie:

 

Mięso kurczaka i wędlinę pokroić na małe kawałki, wymieszać z gotowanym ryżem. Dodać pokrojoną w cienkie plasterki białą część pora, pokrojony w drobną kostkę ser, odsączony groszek lub kukurydzę, podzieloną na paseczki paprykę, ósemki pomidora, krewetki. Delikatnie wymieszać, polać majonezem, doprawionym musztardą i łyżeczką curry. Podawać (na liściach sałaty) z pieczywem jako samodzielne danie na kolację.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *