Składniki:

1 woreczek ugotowanego ryżu długoziarnistego

1 puszka kukurydzy

1/2 czerwonej papryki

1/2 cebuli

10 dag.żółtego sera

10 dag. szynki

natka pietruszki

Sos:

1/2 szklanki majonezu

2 ząbki czosnku

1 łyżka sosu sojowego

Wykonanie:

Połączyć sos sojowy z majonezem i posiekanym lub wyciśniętym czosnkiem. Pokroić w drobną kostkę paprykę, cebulę, ser i szynkę. Natkę pietruszki drobno posiekać. Kukurydzę odcedzić z puszki. Przygotowane składniki wymieszać w misce a następnie dodać sos majonezowy. Całość dokładnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce aby sałatka przeszła smakami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *