SAŁATKA SELEROWA Z TUŃCZYKIEM

Składniki:

1pęczek selera naciowego

2 puszki tuńczyka

1strąk czerwonej papryki

3-4 łyżki majonezu

kilka gałązek szczypiorku

cebulka dymka

 

Wykonanie:

 

Seler opłucz, obierz, pokrój na drobne pół krążki. Tuńczyka dokładnie osącz na sicie z zalewy. Podziel na drobne kawałki. Paprykę umyj, oczyść, pokrój w drobną kostkę. Dymkę obierz, posiekaj .Warzywa i tuńczyka włóż do salaterki. Dodaj majonez, wymieszaj (sałatka powinna być dość luźna). Posyp posiekanym szczypiorkiem i dymką. Jeśli potrzeba, przypraw solą i pieprzem.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *