Składniki:

35 dag. matiasów

4  ziemniaki

1  marchewka

1 pietruszka

4  ogórki kiszone

1 por(biała częśc)

5 jajek

1 puszka  groszku konserwowego

6 łyżek majonezu

sól

pieprz

Wykonanie:

 

Matiasy opłukać pod bieżącą wodą i moczyć w zimnej wodzie przez około 20 minut. Następnie opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę ugotować w skórce, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Ogórki kiszone i por pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Zielony groszek odsączyć z zalewy. Do miski przełożyć matiasy, ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, ogórki kiszone, por, jajka i zielony groszek. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać i sałatkę schłodzić w lodówce.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *