Składniki:

35 dag.fileta śledziowego matias

4 średnie ziemniaki

1 średnia marchewka

1 średnia pietruszka

4 ogórki kiszone

1 por biała cześć

5 jajek

1 puszka groszku  konserwowego

6 łyżek majonezu

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Filety opłukać pod bieżącą wodą i moczyć w zimnej wodzie przez około 20 minut. Następnie opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę ugotować w skórce, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Ogórki kiszone i por pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Zielony groszek osączyć z zalewy. Do miski przełożyć matiasy, ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, ogórki kiszone, por, jajka i zielony groszek. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać i sałatkę schłodzić w lodówce.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *