Składniki:

 

2 solone śledzie

4 ziemniaki

4 nieduże buraki ćwikłowe

1 jajka

2jabłka

2 łyżki drobno posiekanej cebuli

2 łyżki kwasu lub rozcieńczonego koncentratu buraczanego

1/2 szklanki śmietany

 

Wykonanie:

 

Śledzie oczyścić, umyć, zalać zimną wodą i moczyć 12 godz. Następnie obrać ze skóry i odfiletować. Buraki oraz ziemniaki umyć i osobno ugotować w łupinach, po czym obrać, pokroić w kostkę. Dodać jabłka i cebulę pokrojone w kostkę, kwas buraczany, wymieszać. Filety obłożyć warzywami, posypać ugotowanym na twardo posiekanym jajem i polać ubitą śmietaną.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *