Składniki:
40 dag. czerwonej papryki
20 dag. pomidorów
1 średnia cebula
2 łyżki oliwy
2 strączki papryki chili
2 łyżki octu winnego
1 łyżka posiekanej natki
30 dag. bryndzy
sol
pieprz
Wykonanie:
Papryki ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 C. Piec 30 minut Wyjąć, przełożyć do garnka, przykryć szczelnie i pozostawić, do wystygnięcia. Zdjąć z nich skórkę, usunąć pestki, a strąki pokroić. Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na cząstki. Rozdrobnione warzywa wymieszać w salaterce. Chili oczyścić, posiekać, dodać do sałatki. Przyprawić.Skropić oliwą i octem. Posypać posiekaną natką oraz pokruszonym serem.