SAŁATKA SZOPSKA Z PAPRYKĄ

 

Składniki:

 

40 dag. czerwonej papryki

20 dag. pomidorów

1 średnia cebula

2 łyżki oliwy

2 strączki papryki chili

2 łyżki octu winnego

1 łyżka posiekanej natki

30 dag. bryndzy

sol

pieprz

Wykonanie:

 

Papryki ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 C. Piec 30 minut Wyjąć, przełożyć do garnka, przykryć szczelnie i pozostawić, do wystygnięcia. Zdjąć z nich skórkę, usunąć pestki, a strąki pokroić. Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na cząstki. Rozdrobnione warzywa wymieszać w salaterce. Chili oczyścić, posiekać, dodać do sałatki. Przyprawić.Skropić oliwą i octem. Posypać posiekaną natką oraz pokruszonym serem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *