Składniki:

 

1/2 główki kapusty pekińskiej

4 pomidory

30 dag. szynki konserwowej

4-5 korniszonów

5 jajek

1 ogórek zielony

20 dag. sera żółtego

Sos:

1 mały majonez

1 mały jogurt naturalny

koperek

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Kapustę drobno pokroić.Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w ćwiartki.Szynkę , pomidory i ogórki pokroić w paseczki.Ser zetrzeć na tartce o dużych oczkach.W salaterce ułożyć kolejne warstwy:

kapusta pekińska

pomidory

szynka

majonez z jogurtem

kukurydza

korniszony

majonez z jogurtem

jajka

ogórek zielony

żółty ser

Majonez wymieszać z jogurtem i posiekanym koperkiem doprawić do smaku.Sosem polać sałatkę.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *