Składniki:

1 kalafior (świeży lub mrożony)

3 pomidory

1-2 ogórki sałatkowe

3 jajka ugotowane na twardo

1łyżka posiekanego szczypiorku

1 łyżka  posiekanego koperku

Sos:

1/2 szklanki majonezu

mały pojemniczek jogurtu naturalnego

1 torebka sosu winegret

cukier

sól

biały pieprz

Wykonanie:

Kalafior podzielić na różyczki i ugotować aldente w słonej wodzie z dodatkiem łyżki cukru i octu odcedzić i ostudzić. Pomidory i jajka pokroić na cząstki obrany ogórek dość grube pół plasterki Połączyć majonez z jogurtem i winegretem.   Składniki sałatki ułożyć na półmisku polać sosem  doprawić do smaku. Podawać do welin jako przekąskę.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *