SAŁATKA Z KREWETKAMI

Składniki:

25 dag grubszego makaronu, np. penne   lub świderki

1opakowanie marynowanych krewetek lub szyjek rakowych

2-3 ogórki małosolne

szczypiorek

2 ząbki czosnku

2 łyżki śmietany

2 łyżki i majonezu

sól

czerwony pieprz

Wykonanie:

 Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Odcedź, przelej zimną wodą, dokładnie odsącz, wystudź. Krewetki lub szyjki rakowe odsącz z zalewy. Ogórki pokrój w plasterki. Szczypiorek opłucz, osusz, drobno posiekaj. Ząbki czosnku przepuść przez praskę. Wymieszaj ze śmietaną i majonezem. Składniki sałatki wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem. Polej sosem, od razu podawaj.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *