SAŁATKA Z CZERWONĄ FASOLĄ

Składniki:

 

1puszka czerwonej fasolki konserwowej

6 płatów suszonych pomidorów w ziołowej zalewie

1 łyżka kaparów

2 łyżki pokrojonych w plasterki czarnych oliwek bez pestek

1 łyżka posiekanych orzechów włoskich

pieprz

Sos:

50 ml. zalewy ziołowej spod suszonych pomidorów

1 duży ząbek czosnku (jak ktoś lubi, mogą być 2 ząbki)

 

Wykonanie:

 

Fasolkę odcedzić na sitku. Suszone pomidory pokroić w paski. Kapary odsączyć z zalewy. Połączyć w salaterce wszystkie składniki i doprawić odrobiną pieprzu. Do zalewy ziołowej spod suszonych pomidorów wycisnąć przez praskę czosnek. Sosem zalać sałatkę i dobrze wymieszać. Przed podaniem powinna postać około godziny, by składniki się przegryzły.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *