SAŁATKA Z KALAFIOREM I POMIDOREM

Składniki:

 

1/2 dużego kalafiora

20 dag. fasolki szparagowej żółtej lub zielonej

4 pomidory

natka pietruszki

2 łyżki majonezu

1 łyżeczka keczupu

2 łyżki oleju

sól

pieprz

wykonanie:

 

Kalafior i fasolkę umyj. Kalafior podziel na różyczki, z fasolki odetnij końce. Warzywa wrzuć oddzielnie na osolony wrzątek i ugotuj na pół miękko. Odcedź, wystudź. . Pomidory umyj, możesz sparzyć je i obrać ze skórki. Pokrój w cząstki, wytnij stwardniałe części. Przygotowane warzywa wymieszaj z posiekaną natką, oprósz solą i pieprzem. Polej sosem z majonezu, keczupu i oleju.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *