SAŁATKA Z KAPUSTY W SŁOIKACH

Składniki;

2 kapusty białe

4 marchewki

5 cebul

4 papryki czerwone

3 łyżki soli

Zalewa;

2.5 szklanki wody

2 szklanki cukru

1 szklanka octu 10%

Wykonanie;

 

Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na grubej tarce,paprykę oczyścić i pokroić w paski,a cebulę obrać i pokroić w piórka.Warzywa zasypać solą, wymieszać i odstawić na 2 godziny aby pościły sok.Po tym czasie warzywa odcisnąć i nakładać do słoików.Wodę i cukier zagotować, zalać surówkę w słoikach, zakręcić i pasteryzować od chwili zagotowania się wody 10 minut.Słoiki wyciągnąć i ostudzić.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *