SAŁATKA Z KIEŁKAMI

Składniki:

 

2 czerwone grejpfruty

kilka rzodkiewek

20 dag. mieszanki kiełków

2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju

sól

pieprz

Wykonanie:

 

Grejpfruty obierz ze skórki. Ostrym nożem pokrój go z białej błonki, tak by ukazał  się soczysty miąższ, a owoc przybrał kanciasty kształt. Wykrawaj miąższ znajdujący się między błonkami. Każdą cząstkę pokrój na 2-3 kawałki  Rzodkiewki umyj, oczyść, pokrój w cienkie plasterki. Kiełki opłucz, dokładnie osącz. Składniki sałatki wymieszaj. Oprósz solą i pieprzem, skrop oliwą z oliwek.Możesz ją też podać sosem śmietanowym doprawionym majonezem i keczupem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *