SAŁATKA Z KREWETKAMI

Składniki :

25 dag. grubszego makaronu, penne, świderki

1opakowanie marynowanych krewetek lub szyjek rakowych

2 -3 ogórki małosolne

szczypiorek

2 ząbki czosnku

2 łyżki śmietany

2 łyżki majonezu

sól

czerwony pieprz

 

Wykonanie:

 

Makaron ugotuj aldente w osolonym wrzątku. Odcedź, przelej zimną wodą, dokładnie osącz,wystudź. Krewetki lub szyjki rakowe odsącz z zalewy. Ogórki pokrój w plasterki. Szczypiorek opłucz, osusz i drobno posiekaj. Ząbki czosnku przepuść przez praskę. Wymieszaj ze śmietaną i majonezem. Składniki sałatki wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem. Polej sosem, od razu podawaj.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *