Składniki:

 

20 dag. błyskawicznej kaszki kuskus

3pomidory

3 -4 cebulki dymki

3 łyżki pokrojonych, czarnych oliwek

kilka gałązek świeżej mięty

natka pietruszki

1/2 cytryny

3 łyżki oliwy z oliwek

sól

pieprz

wykonanie:

Kaszkę zalej wrzątkiem, tak by przykrywał ją centymetrową warstwą. Posól, zamieszaj, przykryj, odstaw na 10 minut. Przemieszaj, wystudź. Pomidory umyj, sparz wrzątkiem, obierz ze skór pokrój w niedużą kostkę. Dymkę oczyść, opłucz, posiekaj ze szczypiorem. Listki mięty i natkę drobno posiekaj. Kuskus wymieszaj z pozostałymi składnikami. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wymieszaj z oliwą z oliwek.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *