SAŁATKA Z PAPRYKI I FASOLI

Składniki:

 

2 strąki papryki zielonej

2 strąki papryki czerwonej

2 strąki papryki żółtej

1 szklanka ugotowanej drobnej fasoli

20 dag. ostrego żółtego sera

1duża cebula

3 łyżki posiekanej natki pietruszki

1/2 szklanki majonezu

1/4 szklanki 12%. śmietany

1 łyżka musztardy

kilka liści  sałaty

sok z cytryny

cukier

sól

pieprz

Wykonanie:

 

Z papryki przypieczonej na blasze piekarnika usunąć skórkę i gniazda nasienne. Strąki pokroić w paseczki, cebulę w kostkę i wymieszać z fasolą oraz natką. Ser pokroić w niewielkie słupki i włożyć do warzyw. Zalać sałatkę sosem zrobionym z majonezu, śmietany i musztardy, dodać przyprawy, sok z cytryny, wszystko starannie wymieszać.  Przełożyć sałatkę do salaterki wyścielonej wypłukanymi i osuszonymi liśćmi sałaty. Podawać na przystawkę.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *