SAŁATKA Z PIECZAREK

Składniki;
50 dag. pieczarek
4 jajka
2 winne jabłka
1 puszka groszku konserwowego
1 por(biała część)
majonez
sok z 1/2 cytryny
sól
pieprz
kwasek cytrynowy

Wykonanie;

Pieczarki umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego około 10 minut. Przestudzone i odsączone z wody pieczarki pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, pokroić w grubszą kostkę. Por pokroić w krążki, posolić i na chwilę odstawić, następnie odcisnąć nadmiar soku. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytryny. Wszystkie składniki wymieszać, dodać groszek i majonez ,wymieszać i doprawić do smaku .Odstawić do lodówki na chwile aby sałatka przeszła smakami.Udekorować według swojego pomysłu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *