Składniki:

 

1 awokado

1pomarańcza

1pierś z kurczaka

2-3 garści

1 łyżka uprażonych orzeszków ziemnych

 

Dressing:

 

1-2 łyżka soku z cytryny

2 łyżki soku z pomarańczy

1-2 łyżka oliwy

2 łyżeczki musztardy francuskiej

sól

pieprz mielony

 

Wykonanie:

 

Pierś z kurczaka umyć ,pokroić w paseczki i na małej ilości oleju usmażyć, wystudzić Awokado obrać, podzielić na pół, wyjąć pestkę i pokroić w paski. Aby nasze awokado nie sczerniało w trakcie jak będziemy przygotowywać resztę składników należy je albo skropić sokiem z cytryny.  Pomarańczę obrać z błonek i pokroić w kostkę.

 

Wykonanie:

 

Dressing:

 

Na półmisku ułożyć rukolę, pierś z kurczaka, pomarańczę i awokado. Wszystko polać dressingiem i posypać uprażonymi orzeszkami piniowymi.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *