Składniki:
25 dag. surimi (paluszków krabowych)
20 dag .cienkiego makaronu ryżowego
15 jaj przepiórczych
15 dag. cebulek marynowanych
5 łyżek majonezu
10 łyżek jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
pieprz
Wykonanie:
Marynowane cebulki odsączyć z zalewy. Makaron połamać aby nie był zbyt długi, włożyć do garnka i zalać wrzątkiem aby napęczniał (czas zgodny z opisem na opakowaniu). Do miseczki nałożyć jogurt naturalny i majonez, przecisnąć czosnek i dodać pieprz.Jajka przepiórcze pokroić na pół (można je zastąpić 4 jajkami kurzymi, każde pokrojone na 8 części). Paluszki krabowe pokroić na kawałki.Do dużej miski nałożyć warstwę makaronu, część surimi, cebulek i jajek, polać kilkoma łyżkami sosu. Układać kolejną warstwę : makaron, surimi, cebulki, jajka i sos.Kiedy wszystkie składniki są ułożone w misce polać resztą sosu i wymieszać.