SAŁATKA Z ZIELONYCH POMIDORÓW

Składniki:

3 kg ogórków,
1kg. zielonych niedojrzałych pomidorów
5 marchewek obgotowanej
5 cebul

Zalewa:
1litr wody

1kg. Cukru,
3/4 butelki octu
ziele angielskie
gorczyca,
sól do smaku

 

Wykonanie:

Ogórki obrać,pokroić w plasterki,pomidory też pokroić w plasterki,cebulę w piórka,marchewkę w krążki. Posolić według swojego smaku i zostawić na noc. Rano zlać sok. Zalewę zagotować,włożyć do niej odsączone warzywa. Gotować nie dłużej jak 10 minut. Gorącą sałatkę nakładać w słoiki. Gotować 10 minut od chwili zagotowania się wody.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *