SAŁATKA Z ZUPEK CHINSKICH

 

Składniki:

 

1 łagodna zupka chińska

1 ostra zupka chińska

2 podwójne piersi z kurczaka

1kapusta pekińska

1 puszka groszku

1 puszka kukurydzy

1 słoik papryki konserwowej (600 ml)

3 jajka

majonez

sól

pieprz

Wykonanie:

Zupki przyrządzić wg. przepisu na opakowaniu, tylko zalać je mniejszą ilością wody. Ostudzić. Filet z kurczaka umyć osuszyć pokroić w kostkę, usmażyć na oleju, pod koniec smażenia dodać przyprawy i ostudzić. Kapustę pekińską drobno posiekać według własnego uznania. Groszek i kukurydzę osączyć z zalewy. Czerwoną paprykę pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki razem połączyć. Dodać majonez, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *