SANDACZ W ŚMIETANIE Z GRZYBAMI

Składniki:

 

50 dag. filetów z sandacza

1/2 kostki masła

0.6  litra śmietany 18%

40 dag .gotowanych borowików

50 dag .ziemniaków

 

 

Dodatkowo:

sól

świeżo mielony pieprz,

lej do smażenia

 

Wykonanie:

 

Filety z sandacza zrumienić z obu stron na oleju. Ziemniaki umyć,  obrać, pokroić na cienkie talarki,  zrumienić na oleju. Gotowane borowiki   (mogą też być pieczarki) podsmażyć na maśle, dodać zrumienione ziemniaki, śmietanę,

wymieszać, doprawić do smaku solą i mielonym pieprzem. Gorące filety z sandacza rozłożyć na talerzach. polać śmietanowo-grzybowym sosem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *