Składniki:
5 kotletów schabowych
Marynata:
1.5 szklanki maślanki
1/2 łyżka ziarenek smaku
1 łyżka curry
pieprz
sól
30 dkg. kapusty kiszonej
15 dkg. grzybów(ja dałam mrożone)
1 średnia cebula
1 kostka mięsna
pieprz
sól do smaku
2 łyżki smalcu do kapusty
2 łyżki oleju do grzybów
Wykonanie:
Kotlety rozbić tłuczkiem na cienkie płaty.Składniki marynaty dokładnie wymieszać.Kotlety zalać marynatą,tak żeby całe mięso było nią pokryte i włożyć do lodówki na kilka godzin(najlepiej na całą noc)cebulę posiekać i 2/3(1/3 zostawić do grzybów)zeszklić na gorącym oleju. Dodać kapustę,kostkę mięsną,podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu,aż kapusta będzie miękka.Na patelni rozgrzać smalec,wrzucić resztę cebuli,zamrożone grzyby(nie rozmrażać) i smażyć aż sok odparuje.Grzyby dodać do miękkiej kapusty,wymieszać,doprawić do smaku pieprzem,solą i ostudzić.Kotlety wyjąć z marynaty,na każdym rozłożyć kapustę z grzybami,zwinąć ciasno i spiąć wykałaczkami.Piec na grillu około 30-35 minut.