SCHABOWE ROLADKI JOLI

Składniki:

 

5 kotletów schabowych

Marynata:

1.5 szklanki maślanki

1/2 łyżka ziarenek smaku

1 łyżka curry

pieprz

sól

30 dkg. kapusty kiszonej

15 dkg. grzybów(ja dałam mrożone)

1 średnia cebula

1 kostka mięsna

pieprz

sól do smaku

2 łyżki smalcu do kapusty

2 łyżki oleju do grzybów

Wykonanie:

 

Kotlety rozbić tłuczkiem na cienkie płaty.Składniki marynaty dokładnie wymieszać.Kotlety zalać marynatą,tak żeby całe mięso było nią pokryte i włożyć do lodówki na kilka godzin(najlepiej na całą noc)cebulę posiekać i 2/3(1/3 zostawić do grzybów)zeszklić na gorącym oleju. Dodać kapustę,kostkę mięsną,podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu,aż kapusta będzie miękka.Na patelni rozgrzać smalec,wrzucić resztę cebuli,zamrożone grzyby(nie rozmrażać) i smażyć aż sok odparuje.Grzyby dodać do miękkiej kapusty,wymieszać,doprawić do smaku pieprzem,solą i ostudzić.Kotlety wyjąć z marynaty,na każdym rozłożyć kapustę z grzybami,zwinąć ciasno i spiąć wykałaczkami.Piec na grillu około 30-35 minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *