SER SMAŻONY Z KMINKIEM

Składniki;

1 kg. odciśniętego twarogu
2-3 łyżki kminku
sól do smaku
1 łyżka masła lub 3 łyżki śmietany

Wykonanie;

Dobrze odciśnięty twaróg rozgnieść dokładnie drewnianą łyżką. Włożyć do miski, przykryć pokrywką i pozostawić w pokojowej temperaturze. Codziennie
przemieszać łyżką, aby ser równo się starzał. Gdy cały z żółknie i mięknąć zacznie, włożyć go do rondla, dodać kminek sól do smaku, masło lub 3 łyżki
śmietany. Postawić na wolnym ogniu i gotować wciąż mieszając łyżką, aż masa zrobi się jednolita i płynna. Przelać do miski wysmarowanej masłem, i wstawić do lodówki aby stężał.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *