Składniki:
Ciasto:

2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
15 dag. masła lub margaryny
1 jajko
1 żółtko
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa serowa:

1 kg. sera białego mielonego z wiaderka z wiaderka
2 całe jajka
4 żółtka
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
2 szklanki mleka
2 budynie śmietankowe bez cukru

Beza;

5 białek
1/2 szklanki cukru pudru
1/2 łyżki octu

Wykonanie;

Ciasto;

Z podanych składników zagnieść ciasto i rozłożyć lub rozwałkować na blachę wysmarowaną i posypaną bułką tartą lub wyłożoną papierem do pieczenia .

Masa serowa;

Wszystkie składniki zmiksować i wylać na ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 C. około 50 minut.

Beza:

Białka ubić,dodać cukier puder i dalej ubijając dodać na końcu ocet.Po 50 minutach wyjąc sernik z piekarnika. Piekarnik zamknąć żeby temperatura nie opadła. Wyłożyć na sernik 15 minut przed upieczeniem bezę i piecz jeszcze z bezą około 10-15 minut .

Następne

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *