Składniki;

Ciasto;

125g. masła

2 jajka

1/2 szklanki cukru

1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Masa serowa;

 

1 kg. twarogu  sernikowego PRESIDENT

250g. masła

6 żółtek

1 i 1/2 szklanki cukru

1/2 szklanki śmietany Milsa 18%

2 budynie  śmietankowe bez cukru

1 łyżeczka proszku do pieczenia

6  białek pozostałych od żółtek

 

Wykonanie;

 

Ciasto;

Masło zmiksuj na gładka masę. Dodaj jajka ,cukier  a na koniec przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Blachę posmaruj masłem lub wyłóż papierem do pieczenia i równomiernie pokryj ciastem.

Masa serowa;

Masło, żółtka i cukier utrzyj mikserem na gładka masę. Dodaj porcjami twaróg sernikowy i śmietanę. Mieszaj , dodaj proszek  budyniowy i proszek do pieczenia. Ubij pianę z 6 białek  na sztywno i delikatnie wymieszaj z masą serową.  Masa serowa powinna być delikatna i puszysta. Tak przygotowana masę serową wylej na surowe  ciasto  i piecz w nagrzanym piekarniku 180C.około 70 minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *