Składniki:

 

Ciasto:

 

1i 1/2 szklanki mąki

1i 1/2 szklanki cukru

3 łyżki kakao

1kostka margaryny

3 łyżeczki proszku do pieczenia

1 torebka cukru waniliowego

4 jajka

5 łyżek wody

 

Masa serowa:

 

50-70 dag. sera białego

 4 jajka

1 szklanka cukru

1/2 kostki masła

wiórki kokosowe

 

Wykonanie:

 

Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy  gotować 5 minut. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać pół szklanki masy. Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Wlać do formy. Zemleć ser w maszynce, połączyć z  pozostałymi składnikami, utrzeć na gładką masę, wyłożyć na ciasto. Piec 60 minut w piekarniku o temperaturze 200 C. Po upieczeniu polać odlaną masą i posypać wiórkami kokosowymi.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *