Składniki:
Ciasto kakaowe:
25 dag.roztopionej margaryny
1 szklanka cukru pudru
2 łyżki kakao
3 szklanki mąki pszennej
4 żółtka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa serowa:
1,20 kg. sera
25 dag. margaryny
3 szklanki cukru pudru
5 jajek
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Wykonanie:
ciasto :
Roztopioną margarynę przestudzić i wlać do wymieszanych składników. Ciasto wymieszać i wstawić do lodówki.
Masa serowa:
Ser i margarynę przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać cukier puder i żółtka. Utrzeć. Na koniec dodać pianę z białek i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia zetrzeć połowę ciasta kakaowego, nałożyć ser i znowu zetrzeć drugą połowę ciasta. Piecz ponad 60-80 minut w temperaturze 180 C.